Norka

Mennesker i Babilani

Rhiano

Rhiano er kaptein på Sølvhesten, skipet som fant Luluna drivende på havet. Handelsmenn vet at lasten kommer frem hvis de sender den med henne. Arret i ansiktet fikk Rhiano etter et sjøslag med korsarene i Østhavet.

Luluna

Luluna ble funnet drivende på en flåte langt ute på havet. Selv om hun hadde hukommelsestap, brukte hun bare noen dager på å lære språket de snakker i Babilani. Luluna er tolv-tretten år. Hun har høy panne, langt, svart hår og grønne øyne. Det eneste sporet fra hennes fortid, er en månesigd i gull rundt halsen.

Lankendem

Lankendem er den sleipeste kjøpmannen i Bazaarene utenfor Babilani. Han er en av de få som har råd til å være tjukk. Hau jobber ofte for ham med å bære varer. Selv om Lankendem er grisk, er han svært glad i Hau. Kanskje det er fordi Lankendem ikke har noen sønner selv.

Hau

Fattiggutten Hau arbeider som bærer for kjøpmennene. Han vet ikke hvor han kommer fra eller hvem hans foreldre er, men ellers kjenner han alt og alle i Babilani. Hau er tynn og senete, går i bar overkropp og slitte lærsandaler og har bundet et fillete tørkle rundt det lange, svarte håret.

Seksagesa

Seksagesa er en av Nardakene, de små alveaktige skikkelsene som bor  i biblioteket i Babilani. De kan bli mange hundre år gamle og strekker seg bare et par trappetrinn i høyden. Deres sosiale orden er bygget opp rundt tall. Seksagesa er av adelsslekt, en av de øverste hundre, men er ikke hovmodig av den grunn. Hun er ung til å være hylleboer, ennå ikke fylt to hundre år.

Logaritmo

Øverst i biblioteket sitter Logaritmo og skriver ned alle regler i en tykk, støvete bok. Han minner mest om et beinrangel. Han påstår at Babilani synker litt lenger ned i havet for hver gang noen bryter en av de gamle reglene. Akkurat nå tror han at alt ramler fra hverandre, siden fyrsten av Babilani er forsvunnet.

Delia

Delia var mykere enn et vindpust om våren, mørkere enn ibenholt om natten, mer smekker enn sivet ved elvebredden. Da Delia sa at hun heller ville dø enn å ekte en gammel trollmann som beilet henne, kastet han en forbannelse over henne.

Algol

Trollmannen Algol er kledd i stivt geiteskinn fra topp til tå og bor i en hule under Tåkefjellet. Han har ikke klippet seg på mange år. Hendene er skitne. Neglene er tykke, avbitte og med svarte render. Han går barføtt og sover på et leie av strå i Vindenes Hule.

Djof

Djof er en ung steinkjempe som er på vandring i Øyriket. Han har overarmer og lår som tømmerstokker. Han er veldig stor, og like snill som han er sterk. Hans kjæreste eiendel er soluret som henger i en snor rundt halsen.

Skyggeskifteren

Sjøgresset trakk seg til side. Muslingen var enorm, stor som et sunket skip. Skallet åpnet seg. På myk en seng av bleke muskler lå en stor, sort perle.

Perlen forsvant i en sky. Det som hadde vært så vakkert, fantes ikke mere, i vannet fløt bare en sort sky av blekk.

Skyen ble til et speilbilde. Hvis noen løftet hånden, formet skyen en hånd til svar. Hvis noen ristet på hodet, ristet skyen på seg og mørkt hår duvet i bølgene.

Dragen Norka

Ved Gamlebyens østport ligger dragen Norka, hersker over de fire vinder. Ingen av Babilanis innbyggere våger å nærme seg henne, men det sies at den som kan svare på dragens tre gåter, er den ekte fyrsten av Babilani.

Havkongen Sinus

Havkongen Sinus er høy og tynn og vakker. Han er svært blek, med hud som minner om elfenben. Øynene er grønne. Han har en blålig Y i pannen, en slags blodåre som er tydelig fremhevet. Det gjennomsiktige håret har ingen egen farge, men antar farge etter omgivelsene.