TowerCrop

Skatter og kunnskap

Over hustakene ruver et spiralformet tårn, biblioteket i Babilani. Syv avsatser over jorden og syv avsatser under jorden strekker det seg.

For snart fjorten hundre år siden startet fyrstinne Shamorlah (født år -42, død år 130) arbeidet på tårnet i Babilani. Krønikene sier at hun kom seilende fra øst med syv skip. Da hun kom til Babilani, bodde en drage på slettene der byen nå ligger. Hennes følgesvenner ble redde, men Shamorlah ga dragen tre gåter som den ikke kunne svare på. Da sier sagnet at dragen ble til stein. Om kvelden plantet Shamorlah dragens tenner i jorden. Neste morgen vokste det kjemper opp av slettene, og disse kjempene begynte å reise tårnet i Babilani.

Fyrst Dehano (født år 161, død år 270) viet sitt liv til bøkene. Som fyrste sendte han skrivere til alle kanter av Babilani for å samle inn den kunnskapen som fantes i øyriket. Det var han som bestemte at alle skrifter skulle samles i tårnet. Bavo den Språkkyndige (født år 437, død år 635) videreførte arbeidet. Han kunne snakke alle språkene på de syv øyer, og at det var han som laget ett språk av de syv. Krønikene nevner også fyrst Elanomo (født år 577, død år 707), som la alle skolene i byen til tårnet.

Biblioteket er stort, med endeløse kammere, saler og bokhyller. Det er nesten som om søyler, hyller, stoler og pulter er laget av bøker, som om bøker så lenge har vært brukt til å støtte opp skjeve bord og stoler, at nå er bøkenee som holder tak og vegger oppe. Men hvis man går ned trappene i biblioteket, kommer man til en verden under Babilani. For mange år siden bygget kjempene et sinnrikt system av kanaler, fontener, sluser og vannheiser som fremdeles blir drevet av enorme skovlhjul.

I over tusen år har skatter og kunnskap blitt samlet i tårnet. Her finnes Panielo, verdenskartet, en forseggjort modell av øyriket Babilani. Her er klokkespill, urverk og vitenskapelige instrumenter, kart og modeller over alle kjente steder på de syv øyene.

Om Babilani og de syv øyene i Østhavet

Alternativer

AstroLabiaThumb

En vinkelmåler som skal ha tilhørt fyrst Elanomo (født år 577, død år 707).

SunDialThumb StoneDialThumb

Steinkjempenes solur (over) er en kopi av støtten som ruver på toppen av fjellet Djonerai.

WorldModelMacroThumb WorldModelOutsideThumb

Panielo, verdenskartet, er en av de kosteligste skattene i tårnet.

PrisonersEscapeThumb

Fangens flukt, et brettspill som spilles ved hoffet i Babilani.

PearlsThumb

Ved inngangen til biblioteket står en diger leirkrukke. Hver gang et barn blir født i Babilani, drar slektningene til biblioteket og legger en perle i krukken. Når et jentebarn blir født, legges en sort perle i krukken. Når et guttebarn blir født, legges en hvit perle i krukken.

MirrorHallThumb

Nardakenes speilsal er en mest en egen bygning inni tårnet.

MirrorHallModelThumb

I tårnet er samlet modeller av alle kjente steder og bygninger på de syv øyene. Her er en modell av Nardakenes speilsal.

LexmaWheelsThumb

Hvis man går ned trappene i biblioteket, kommer man til en ny verden under Babilani. For mange år siden bygget kjempene et sinnrikt system av kanaler, fontener, sluser og vannheiser som fremdeles blir drevet av enorme skovlhjul.